Aanpak op maat van uw lichaam.

Het hoofddoel van Praktijk van den Bosch is om iedere individuele persoon van zijn klachten te verhelpen. Dit wordt gedaan door te kijken naar de noden van elk afzonderlijk lichaam. Johan Van den Bosch combineert zowel klassieke als alternatieve geneeskunde, naargelang de nood van het lichaam. Hij gelooft erin dat via kinesiologische testen het lichaam zijn tekorten duidelijk kan maken, waardoor ieder een behandeling op maat krijgt want geen lichaam is hetzelfde en iedereen heeft andere noden. Zo kan hij met zijn integrale behandelingen de volledige persoon in balans brengen.

Migraine

De verschillende soorten migraine kunnen effectief worden aangepakt dankzij de EIMSIT behandeling. De behandeling van deze problematiek is een specialisatie van Johan Van den Bosch.

Migraine is een neurovasculaire aandoening waarbij aanvallen ontstaan door neurale prikkelingen die na een plotse tijdelijke vernauwing, een verwijding van de bloedvaten tot gevolg heeft. Dit geeft aanleiding tot verschillende symptomen, meestal een kloppende hoofdpijn. De typische hoofdpijn die vaak gepaard gaat met een migraineaanval komt meestal aan één kant van het hoofd voor, maar kan dubbelzijdig optreden. De pijn komt niet altijd op dezelfde plaats voor. Migraine kent verschillende symptomen, er wordt vooral een groot onderscheid gemaakt tussen migraine zonder “aura” en migraine met “aura”.

De migraine zonder “aura” of gewone migraine uit zich meestal als een kloppende hoofdpijn, meestal aan één kant. Deze hoofdpijn kan gepaard gaan met misselijkheid of overgeven. Je kan ook een aura zien, dit wil zeggen dat je troebel ziet, lichtflitsen ziet en zelfs een deel van het gezichtsvermogen kan verloren worden. De pijn van deze hoofdpijn kan verergerd worden door lichamelijke inspanningen. Men kan hierdoor ook overgevoelig worden voor licht of geluid en aan concentratieverlies leiden. De aura, de pijn en het verlies van concentratievermogen kunnen enkele uren tot dagen aanhouden.

Allergieën

Allergieën op een snelle en efficiënte manier kwijt raken, dan ben je bij Praktijk Van den Bosch aan het juiste adres.

Via kinesiologische testen worden allergieën getest, waardoor verschillende allergieën geïdentificeerd kunnen worden. Hier wordt dan een protocol op toegepast waardoor de allergie sterk verminderd en zelfs verdwijnt. Dit protocol wordt tevens aangevuld met natuurgeneeskundige producten voor een blijvend effect. Allergieën en intoleranties kunnen voorkomen op zowat alles, omgeving, natuur, voeding, parfums enz. Volgens de British Allergy Foundation zou 45% van de volwassenen een voedselallergie hebben. Allergieën worden vaak ook veel erger als er parasieten aanwezig zijn, het spreekt voor zich dat dit eerst moet aangepakt worden. Een volledige darmsanering dient te gebeuren opdat de behandelingen permanent blijven. Een goede darmflora zorgt ervoor dat ziekmakende organismen of stoffen zich minder goed kunnen hechten.

Allergische beelden kunnen zijn:
• Maag/darm klachten
• Hooikoorts
• Chronische rhinitis
• Sinusitis
• Eczeem
• Urticaria
• Jeuk
• enz…

Stress

Stress kan door allerhande gebeurtenissen veroorzaakt worden, hierdoor kunnen een brede waaier aan klachten voorkomen zoals nek- en rugpijn, draaierigheid, hoofdpijn en dergelijke. Dit wordt opgelost door een integrale behandeling op emotioneel en lichamelijk vlak.

Er wordt onderscheid gemaakt in 4 categorieën van symptomen van stress: Lichamelijke-, gedrag-, denk- en emotionele symptomen. Om slechts enkele symptomen op te sommen: Vermoeidheid, uitputting, hartkloppingen, snelle polsslag, spanning, spierpijn, trillen, tics, overmatig zweten, klamme handen, nagelbijten, vaak urineren, slaapproblemen, tandenknarsen, friemelen, besluiteloos, slechte concentratie, prikkelbaarheid, angst, paniek, besluitvaardigheid, ongelukkig voelen zonder duidelijke reden, gebrek aan eetlust, slechte spijsvertering, dwangmatigheden,…

Bij stress wordt gewerkt met een combinatie van de FastER Methode en EIMSIT. Via de FastER Methode wordt de patiënt innerlijk tot rust gebracht. Vervolgens wordt via een EIMSIT behandeling eventuele stress gerelateerd nek- en rugpijnen opgelost. Waardoor het lichaam emotioneel en fysiek tot rust komt. Vaak is stress een ingebakken routine, het is er omdat het er gisteren en de dagen ervoor ook was en het wordt aangenomen als een dagelijkse iets. Je zag het van vader of moeder en denkt dat het normaal is om het te hebben. Je wordt onder druk gezet door het werk of de maatschappij. Of je hebt het nodig om vooruit te geraken. In elk van zijn vele vormen blijft stress echter zorgen voor een veel te hoog energie verbruik, met een veel te snelle slijtage op alle vlak als resultaat.

Depressie

Veel voorkomende klachten van een depressie zijn:

• teneergeslagen
• moe/vermoeid
• uitzichtloos gevoel
• extreme stemmingswisselingen
• met iedereen in conflict raken
• snel geïrriteerd

Aan de hand van de FastER Methode kunnen depressies direct aangepakt worden. Wanneer deze behandeling gecombineerd wordt met het herstellen van de hormonale balans kunnen het merendeel van de depressies opgelost worden. Na de eerste consultatie zal reeds een duidelijk verschil merkbaar zijn. Depressies kunnen zowel een emotionele, lichamelijke en/of chemische oorzaak hebben. Deze worden gezamenlijk aangepakt om doelgericht de depressie aan te pakken.

Ook een burnout kan een klacht zijn en wordt behandeld. De klachten van een burn-out zijn lichamelijk, dit is een lichamelijke depressie waardoor de klachten gelijkend zijn op die van een depressie. Een burn-out kan zowel emotionele als fysische oorzaken bevatten. De fysische oorzaken worden aangepakt aan de hand van natuurgeneeskunde producten. Concentratieproblemen, emotionaliteit, lusteloosheid, onzekerheid, seksuele problemen, ed worden aangepakt door zowel voedingssupplementen als met de FastER Methode.

Nek-/rugpijn

Nek- en rugpijnen worden in 3 behandelingen aangepakt zodat de klachten verdwijnen.

Klachten:
• Nekpijn
• Rugpijn
• Stramme spieren
• Lage rugpijn
• Pijn bij bewegen
• Tenniselleboog
• Pijnen aan de knie
• Reuma
• Artrose
• Darmklachten
• Pijnlijke gewrichten
• Pijn aan de schouders
• Druk in het hoofd

Nek- en rugklachten worden effectief aangepakt aan de hand van de EIMSIT behandeling. Maar dit breidt zich uit tot een behandeling van het hele lichaam, want alles is met elkaar verbonden. Met deze methode kan het volledige lichaam gecorrigeerd worden via kinesiologische testen en het corrigeren van afzonderlijke spieren, waardoor pijnen verdwijnen. Een gehele waaier aan klachten kunnen worden aangepakt door middel van de EIMSIT behandeling. Door de oorzaak van het probleem op te sporen kunnen na een aantal behandelingen de klachten worden opgeruimd zodat deze geen last meer bezorgen. Chronische problemen zoals reuma, artrose en dergelijke kunnen onder controle gehouden worden door regelmatige opvolgingen bijvoorbeeld na oplossing van de problemen zich houden aan een driemaandelijkse opvolging.

Trauma

Trauma’s kunnen eenvoudig, snel en langdurig aangepakt worden dankzij de behandelingen met de FastER Methode.

De emoties die op een trauma, shock, fobie op personen of situaties e.a. zitten, worden geïdentificeerd via kinesiologische testen, deze negatieve emoties worden geneutraliseerd, dus de negatieve emotie die aan de herinnering van het probleem vast zit wordt als het ware geneutraliseerd, waardoor de emotionele rugzak verlicht wordt. Dit wordt gerealiseerd aan de hand van de FastER Methode.

Het probleem dat wij als mensen hebben is dat we traumatische gebeurtenissen niet of slecht verwerken, uiteindelijk kunnen trauma’s een volledige verstoring in het lichaam teweeg brengen waardoor je energie duidelijk verminderd. Trauma’s kunnen veroorzaakt worden door verschillende oorzaken zoals bijvoorbeeld een overlijden, een ongeval, een ziekte, een nare gebeurtenis, ruzies, opvoeding, relatieproblemen en dergelijke. Een trigger of een herinnering aan een traumatische gebeurtenis kan ervoor zorgen dat je terug in contact komt met de herinnering van de onverwerkte emoties zoals b.v. bepaalde angsten, verdriet, teleurstelling, woede, onmacht, woede, stress, dit verklaart waarom mensen soms ineens kunnen omslaan van een goed humeur naar een emotionele bui (verdriet, woede, enz.). Deze kunnen zowel emotioneel als fysisch doorwegen op een persoon. Door middel van de FastER Methode kunnen alle negatieve emoties geneutraliseerd worden zodat aan het trauma gerelateerde stress wordt weggenomen en de persoon zowel emotioneel als fysiek terug in balans is.

NRT

NRT baseert zich op de reactie van spiertesten, een dynamische evaluatie voor de bepaling van het functioneren van het neuro-musculair geheel.
NRT helpt de tester om functionele stoornissen te begrijpen, die vaak moeilijk te meten zijn met andere erkende methoden.

Wordt gebruikt voor:
• de locatie van een probleem
• de ernst van een probleem
• de meest geschikte behandeling van een probleem
• de efficiëntie van de therapie

Neuro reactieve technieken is een opleiding gegeven door Geert Drenth D.O., osteopaat en voorzitter van het ICAK, en georganiseerd door de vzw Viola. Hierbij gaat men uit van een bepaalde vorm van toegepaste kinesiologie (Applied Kinesiology) met een zeer hoge betrouwbaarheidsfactor (reproduceerbaarheid van meer dan 95%). Aan de hand van verschillende spiertesten kunnen we nagaan waar de problemen die zich voordoen vandaan komen. Wanneer we een bepaald orgaan vinden dat minder goed lijkt te werken, bijvoorbeeld de maag of de bijnieren of zo, kunnen we ook nagaan waar de oorzaak hiervan ligt.

Dit op zeven niveaus:
• vasculaire = aanvoer van Benett punten
• lymfatische = afvoer van Chapman punten
• structurele = bezenuwing punten ter hoogte van de wervels
• energetische = alarm punten op meridianen
• spanning dura = beïnvloeding van de hersenvliezen door in- en uitademing
• tekorten aan voedingsstoffen
• emotionele niveau

Eens het juiste niveau gevonden kunnen we hierop ingrijpen door middel van bepaalde manuele technieken, voedingsmiddelen, emotioneel werk, enzovoort.

EIMSIT

‘Energetische Interactieve Musculo Skeletale Integratietechniek’ is een integrale techniek om in het volledige lichaam de spierspanning te controleren via spiertesten en te corrigeren, door het relaxen en aanspannen van de spieren. Door deze behandeling kunnen alle lichamelijke pijnen zoals nek- en rugklachten opgelost worden.

Ondanks het scala aan verschillende technieken merkte Johan op dat bepaalde therapie meestal niet voldoende was om een klacht of een klachtenpatroon op te lossen. Daarom is hij begonnen met het ontwikkelen van een eigen therapie. In de zoektocht naar betere technieken merkte hij dat bij bepaalde technieken op het lichaam, een verandering van energie voelbaar was. Dit was in het begin moeilijk aan te tonen omdat hij enkel op zijn eigen gevoel afging. Echter vanuit zijn achtergrond als lesgever in de Neuro Reactieve technieken kon hij perfect via spiertesten aantonen dat wat hij aanvoelde correct en reproduceerbaar was. Op deze manier oefent Johan niet zomaar een bepaalde routine uit op het lichaam, het lichaam wordt nu actief mee betrokken in zijn eigen behandeling. Hieruit is de EIMSIT geboren, Energetische Interactieve Musculo Skeletale Integratie Techniek.

• Interactief omdat we het lichaam van de patiënt gebruiken om te weten te komen wat het wil
• Musculo Skeletaal omdat we de spieren gaan gebruiken om de structuur te testen en te corrigeren
• Integratie omdat we blijven corrigeren tot het lichaam aangeeft dat het in balans is.

Gewichtsverlies

Wil u afslanken? Een paar extra kilotjes kwijt of u goede gewicht op peil houden? Hiervoor kan u ook terecht bij Praktijk Van Den Bosch.

Men zegt wel eens ieder pondje gaat door het mondje, maar vaak zien we ook dat mensen die matig eten ook een gewichtsproblematiek kunnen vertonen. Een hormonale disbalans kan er voor zorgen dat je blijft water vasthouden en zo langzaam aan altijd maar een beetje zwaarder wordt. Maar ook een slechte functie van de eliminatie kanalen, slecht werkende organen, nieren, lever, darmen, slechte klierwerking, allergieën en intoleranties op voeding enz.

Het advies over voeding gaat voornamelijk over het aannemen van een gezonde levensstijl. In onze maatschappij is het zeer moeilijk om nog te weten te komen welke producten goed zijn voor de mens, hier wil Johan een helpende hand bij zijn. Daarnaast gaat Johan na welke producten voor elk individu gezond of ongezond zijn. Om gewicht te verliezen zal Johan aan de hand van een koolhydraatvrij dieet een leidraad geven om overtollige kilo’s te verliezen. Daarenboven zal hij een goede werking van het lichaam stimuleren zodat belangrijke organen, die bij falen kunnen zorgen voor gewichtstoename, zoals schildklier, darmen, maag, lymfebanen, lever, nieren,… optimaal functioneren.

Pas wanneer het lichaam optimaal functioneert en een persoon zijn voeding aanpast, zal je gewicht optimaal worden en blijven. Ook de hormonen spelen hier een belangrijke rol, deze moeten goed in balans zijn om een goede verbranding te stimuleren en een teveel aan water af te drijven. Hier spelen ook de darmen een grote rol, één van de zwakke punten die heel vaak problemen veroorzaken. Darmen kunnen een grote oorzaak zijn van overgewicht, maar ook van rugpijn, ontstekingen, krampen, opgeblazen gevoel en sinusitis. Daarom is het heel belangrijk ervoor te zorgen dat deze optimaal werken, om te streven naar een gezond en slank lichaam.

Anti-aging

Door een behandeling van de gehele mens voel je je fysiek en mentaal beter waardoor je er jonger zal uitzien. Ook het wegnemen van stress zorgt voor een jonger voorkomen en een meer ontspannen gevoel.

Ook typische kwaatljes van de menopauze kunnen worden aangepakt, waardoor je er zichtbaar jonger en beter zal uitzien.
Bijvoorbeeld het te vroeg in de menopauze gaan kan effectief worden aangepakt en teruggekeerd door de behandelingen. De gekende hitte opflakkeringen kunnen worden aangepakt waardoor de klachten van de menopauze sterk verminderd worden. Heel belangrijk bij het concept anti-aging is het in het oog houden van de hormonen. Deze moeten in balans worden gebracht om het lichaam in perfecte staat te brengen. Wanneer de gehele hormonenhuishouding goed werkt zal met zich beter, jonger en gelukkiger voelen en wordt dit ook zichtbaar. Een voorbeeld hiervan is het aanpakken van een verslapte huid aan de armen, deze kunnen verstevigd worden door ervoor te zorgen dat de hormonenhuishouding juist zit, op natuurgeneeskundige basis.