Johan Van den Bosch werkt volgens de natuurgeneeskundige principes en de homeopathie.

Praktijk Van den Bosch richt zich op de gehele mens; zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch, sociaal en spiritueel. Dit is mogelijk door de brede achtergrond van Johan Van den Bosch en zijn drang om te groeien in de alternatieve geneeskunde. Klachten worden in de oorzaak aangepakt zodat ook de gevolgen verdwijnen en wegblijven. Op die manier wordt de gehele gezondheid van de mens aangepakt en gewerkt aan het welzijn van de persoon in kwestie, op alle gebieden.

Praktijk Van den Bosch plaatst de gezondheid van de patiënt voorop en gaat hierdoor te werk met een combinatie van behandelingen en therapieën. Daarnaast wordt de klassieke geneeskunde niet buiten spel gezet. Johan Van den Bosch is aangesloten bij V.B.A.G. (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen). De V.B.A.G is een beroepsvereniging van zelfstandige, professionele beroepsbeoefenaars van natuurlijke geneeswijzen.

Hij is tevens lid van TBNG, deze vereniging verzorgt het tuchtrecht voor beroepsbeoefenaren binnen de natuurlijke gezondheidszorg.

Johan Van Den Bosch

Praktijk Van den Bosch plaatst de gezondheid van de patiënt voorop en gaat hierdoor te werk met een combinatie van behandelingen en therapieën.